3 причини, поради които цените на бензина отново се покачват

...
Шофьорите отново се чувстват затруднени, когато зареждат превозните си средства,
Коментари Харесай

Шофьорите отново се чувстват затруднени, когато зареждат превозните си средства, като средната цена за галон обикновен бензин в САЩ скочи до 3,82 долара за галон, което е с близо 30 цента повече от преди месец.

Въпреки че цените се покачват навсякъде, най-рязкото увеличение е в щатите от Средния запад, където средната цена на бензина се покачва между 18 цента и 25 цента, според AAA. Най-скъпият газ в страната е в щата Калифорния и Вашингтон, където цените са средно 5,00 долара за галон. Най-евтиният газ в нацията е в Мисисипи, където средната цена е 3,32 долара за галон.

За да бъде ясно, цените на бензина днес не са толкова високи, колкото бяха през юни 2022 г., когато достигнаха рекорден връх от $4,62 за галон. Тогава цените на бензина в цялата страна се приближаваха към 5,00 долара, което спъваше летните планове на американците за пътуване. Покачващите се цени на бензина изиграха основна роля за нарастващата инфлация, която американците преживяха през по-голямата част от миналата година, според данни от Федералната резервна банка на Канзас Сити.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР