3 неща, които трябва да направите, докато лихвените проценти са на пауза (и 3 неща, които трябва да избягвате)

...
Следвайки обнадеждаващи признаци, че инфлацията се охлажда по-рано тази година,
Коментари Харесай

Следвайки обнадеждаващи признаци, че инфлацията се охлажда по-рано тази година, тя всъщност се повиши отново през юли и отново през август. Тъй като битката за укротяването му все още е ожесточена, Федералният резерв повиши референтния лихвен процент до диапазон между 5,25% и 5,50%, най-високото ниво от 22 години. И този повишен лихвен процент едва ли ще спадне скоро, след като Фед избра да остави лихвените проценти на пауза на заседанието си през септември.

Въпреки че повишеният лихвен процент не е добра новина за кредитополучателите, все пак има някои неща, които американците могат да направят направи сега, за да подкрепи финансите си. По същия начин има някои стъпки, които те трябва да избягват да предприемат, докато курсовете са на пауза, за да ограничат финансовата болка.

Започнете, като проучите опциите на CD акаунта си тук, за да видите колко повече можете да правите поради днешния връх лихвени проценти.

3 неща, които да направите, докато лихвените проценти са на пауза

Ето три умни неща, които да направите, преди Фед да се събере отново.

Отворете компактдиск< /h3>

Ставките на CD в момента се доближават до 6%, като много от тях се намират в диапазона от 5% до 5,5%. Така че трябва силно да обмислите да депозирате част от парите си в една от тези сметки сега. Независимо дали става въпрос за 1000$, 5000$, 10 000$ или повече, сега е чудесен момент да започнете да печелите по-голям интерес с компактдиск.

Освен това, поради структурата на условията на CD, ще можете да печелите тази повишена ставка, докато изтече вашият CD, дори ако ставките паднат по време на срока ви. Така че не пропускайте възможността да направите повече лихва върху парите си. Започнете тук днес.

Отворете високодоходна спестовна сметка

Високодоходните спестовни сметки също идват с повишени лихвени проценти в момента, макар и не толкова високи, колкото най-добрите компактдискове. Все пак те могат да бъдат чудесен ресурс за вас сега, особено след като идват с всички същите функции за достъпност, които предлага вашият обикновен акаунт. Но процентите по тези сметки са променливи и подлежат на промяна без предизвестие, така че ако искате да поемете по този път, има смисъл да действате незабавно, за да започнете да печелите лихви при днешните високи проценти.

Започнете с високи -доходност от спестовна сметка сега.

Заключете ипотечен лихвен процент

Днешните ипотечни лихвени проценти, които се движат около 7%, не са идеята на кредитополучателя за сделка. Но тъй като лихвените проценти почти гарантирано ще се повишат поне още веднъж тази година, купувачите трябва сериозно да обмислят фиксирането на лихвен процент сега, преди да загубят своя прозорец от възможности. Те винаги биха могли да рефинансират до много по-ниска ставка в следващите години. Но ако чакат твърде дълго, може да видят, че днешната „висока“ лихва от 7% се превръща в утрешната „ниска“ алтернатива — и ще трябва да платят ипотечни точки, за да си я върнат.

Разгледайте опциите си за ипотечен процент тук за да видите за какво отговаряте на условията.

3 неща, които трябва да избягвате, докато лихвените проценти са на пауза

И ето три неща, които трябва да избягвате, докато лихвените проценти са задържани:

Рефинансиране на вашата ипотека

Рефинансирането на ипотека традиционно предлага на собствениците на жилища страхотна възможност да осигурят по-нисък лихвен процент, да платят по-малка вноска по ипотека и да съкратят продължителността на ипотеката си. Но днес не е това време.

Процентите за рефинансиране на ипотека също са повишени — и вероятно ще бъдат значително по-високи от сегашния процент, който имате. Освен ако не можете по някакъв начин да си осигурите по-ниска лихва от тази, която плащате в момента - или ако наистина не искате да изплатите заема си по-бързо - трябва да избягвате рефинансирането на ипотеката си сега.

Използване на вашата кредитна карта

Средните лихвени проценти по кредитни карти достигнаха рекордно високо от 20,92% по-рано тази година и оттогава остават около тази граница. Така че трябва да правите всичко възможно, за да плащате в брой и да избягвате да използвате кредитната си карта сега. С двуцифрена лихва това не е надежден избор за резервно финансиране в момента. Вместо това помислете за всичко – от лични заеми до заемане на собствен капитал.

Държане на парите ви в обикновена спестовна сметка

Както бе споменато по-горе, лихвените проценти по компактдискове и високодоходни спестовни сметки са най-високи те са били от години. Тарифите за редовни спестовни сметки обаче? Не точно.

Със средната ставка за обикновена сметка само 0,45%, вероятно губите пари, като държите парите си в този тип сметка. Вместо това прехвърлете малко в CD или спестовна сметка с висока доходност (или отворете и двете едновременно).

Започнете днес!

Долната линия

Винаги е добра идея да бъдете разумни относно това как харчите и спестявате парите си, но особено в днешната инфлационна среда. Съответно, трябва да се възползвате от по-високите лихвени проценти, като отворите CD или спестовна сметка с висока доходност и, ако сте на пазара за жилище, заключете лихвен процент по ипотека сега, преди те да се повишат. От друга страна, трябва да избягвате рефинансирането на съществуващата си ипотека и да избягвате използването на кредитните си карти. И накрая, спрете да държите парите си в обикновена спестовна сметка, тъй като лихвените проценти, с които идват, дори няма да бъдат в крак с темпа на инфлация.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР