3 напитки за регулиране на хормоните за всеки ден Рецепта 1 Топлата

...
3 напитки за регулиране на хормоните за всеки ден
Рецепта 1
Топлата
Коментари Харесай

3 напитки за регулиране на хормоните за всеки ден

3 питиета за контролиране на хормоните за всеки ден

Рецепта 1

Топлата вода с лимон ви оказва помощ да отслабнете, да премахнете токсините от тялото, да подобрите имунитета, положението на кожата и храносмилането. Факт е, че лимонът може да повлияе на хормона, виновен за ситостта – лептин. Ако не е в баланс, тялото стартира да складира мастни натрупвания.

Рецептата е доста елементарна: изстискайте сока от половин лимон и го залейте с гореща вода, оставете я да изстине леко и изпийте едновременно. Най-добре е да започнете деня с тази напитка.

Рецепта 2

Чай от малинови листа, който спомага за контролиране на женската репродуктивна система. Укрепва матката, като по този метод облекчава менструацията, раждането и менопаузата. Този чай обезпечава изключителна жизненост и може да размени кафето умерено. Пийте по три чаши дневно от този чай и хормоните ви ще бъдат наред.

Рецептата е също толкоз елементарна: една супена лъжица малинoви листа (може и изсушени) залейте с 200 мл. вряла вода, оставете да престои за 10 минути. Не пийте преди да си легнете, по-добре заран и денем.

Рецепта 3

Млякото с куркума е една от най-познатите предписания на Аюрведа. Нарича се също по този начин “златно мляко ”. Тази напитка способства за баланс на всички хормони, укрепва имунната система, усъвършенства храносмилането, лекува настинките.

Рецепта: на 200 мл. горещо мляко – ½ ч.л. куркума, можете да добавите мед, по избор. Тази напитка е по-добре да се пие вечер.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР