3 млрд. евро годишно са загубите за българската икономика от

...
3 млрд. евро годишно са загубите за българската икономика от
Коментари Харесай

3 млрд. евро е загубата годишно за българската икономика от замърсяването на въздуха

3 милиарда евро годишно са загубите за българската стопанска система от замърсяването на въздуха в страната. Данните са на Европейската комисия, която обмисля да изиска от Eвропейския съд да наложи наказания на страната ни.

Те бяха обявени от Джордж Крамлис , представител на генерална дирекция по околна среда в Европейска комисия. Той взе участие в конференция за оправянето на замърсяването на въздуха в градска среда, която стартира през днешния ден в София.

--> В началото на годината страната ни получи неоправдателно решение от Европейския съд, само че без глоба. Оказва се, че на този стадий европейската комисия не е удовлетворена от ограниченията, които се взимат в страната и може да бъде наложена санкция.

6 са проблематичните области в България, където има трайно завишаване на фини прахови частици. Освен София това са Пловдив, северните, югозападните и югоизтачни елементи на страната.

Анкета Как може да се реши казусът с мръсния въздух в София? Да се понижи автомобилният трафик С повече паркове и зелени пространства Като се понижи потреблението на твърдо гориво Да се забранят старите коли Нужни са повече велоалеи Друго (посочете в коментар) Гласувай Резултати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР