3 метра сняг в Калифорния е новина, която не се

...
3 метра сняг в Калифорния е новина, която не се
Коментари Харесай

11 дни под 3 метра сняг в Калифорния

3 метра сняг в Калифорния е вест, която не се оповестява постоянно от медиите. Тази зима обаче метеорологичната конюнктура в южния американски щат беше нетипична. В началото на март жителите на планинските градове Сан Бернардино и Сан Габриел се бореха да изкопаят къщите си отдолу под големите преспи.

 
Доста сняг изринахме до момента. Височината беше към 3 метра, а вратата ми беше зарината. Нямаше никакъв метод, по който да излезем и това стартира да стане плашещо.
Алън Загорски

Повечето поданици в региона за първи път в живота си виждат такива количества сняг.

 
Беше необикновено тестване за хората тук в Крестлайн. Тази снежна стихия беше невероятна. Не единствено по количествата насъбран сняг, само че и поради времето, което продължи. Някои от тези хора бяха заложници по домовете си в продължение на 11 дни. Останаха без храна, на някои места спря тока.
Арт де ла Крус

Срутени покриви, затрупани коли, блокирани пътища. В доста общини прекъсна електрозахранването, а управляващите оповестиха за вероятни приключвания на газ и пожари, свързани с бурята. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи изключителна обстановка в 13 от 58-те окръга на Калифорния. Докато щатът продължава да се възвръща от предходните стихии, синоптиците предизвестиха за нова буря, която се чака в четвъртък заран.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР