3-меровият делфин Зафар се появи в залива Брест като атракция.

...
3-меровият делфин Зафар се появи в залива Брест като атракция.
Коментари Харесай

Сексуално разочарован делфин затвори плаж във Франция

3-меровият делфин Зафар се появи в залива Брест като атракция. През последните няколко месеца заливът се трансформирал в дом за него, а той постоянно забавлявал хората, написа британското издание „ Телеграф “ (The Telegraph).

Зафар постоянно изненадвал хората в лодките като си играел към тях и даже от време на време разрешавал на плуващите да се заловен за перката му и да плуват дружно с него.

Напоследък обаче държанието на Зафар се трансформирало. Той почнал да се търка в лодките и хората, което е знак, че може би търси полов контакт. Освен това той

вдигнал една жена с носа си, а в различен случай отказал да разреши на плувец да се върне на брега и той е трябвало да бъде спасяван ,

написа Би Би Си (BBC).

This town had to ban swimming because of a “sexually frustrated” dolphin named Zafar who was getting a little too frisky for some. https://t.co/wOahzgINak pic.twitter.com/pH6B0GcRQ4
— USA TODAY Video (@usatodayvideo) August 28, 2018
Поведението на Зафар станало толкоз неприятно, че кметът на едно от крайбрежните градчета издал декрет, с който забранил плуването и гмуркането, когато наличието на Зафар в близост е доказано. Приближаването на по-малко от 50 метра до делфина също е неразрешено.

Въпреки, че Зафар не е бил прекомерно нападателен, експерт от аквариум в Брест предизвестява, че делфин може несъзнателно да нарани човек с опашката си.

Делфините са известни с това, че вършат секс за наслаждение с други делфини през цялата година и нямат конкретизирани времеви интервали, в които се чифтосват. Понякога обаче

половата им сила може да бъде ориентирана към други типове, в това число хора .

Такова държание от страна на делфините даже е документирано. През 60-те години на предишния век НАСА финансира опит, с цел да научи делфините по какъв начин да издават звуци, сходни на човешките и да учат британски. Повечето от хората, работещи по плана отивали заран в аквариума и си тръгвали вечер. Но една млада треньорка Маргарет Ловат решила да живее там, дружно с делфин на име Питър.

Питър обаче скоро почнал да демонстрира полов интерес към Ловат, като се търкал към коляното, стъпалото или ръката ѝ. Когато опитът завършил Питър бил изместен в различен аквариум, където направил „ самоубийство “ като поел последна глътка въздух и се потопил на дъното. При делфините всяко вдишване на въздух е умишлено деяние, а не автоматизиран развой както е при хората. Делфинът евентуално се е самоубил поради разрушеното си сърце.

Във видеото горе разберете забавни обстоятелства за делфините.

Вижте още за странните полови привички измежду животните:

Тюлени подлагат пингвини на полов тормоз

Защо проституират пингвините

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР