3 изтребителя МИГ - 29 прелитат над площад Княз Александър

...
3 изтребителя МИГ - 29 прелитат над площад Княз Александър
Коментари Харесай

Екшън по въздух и вода за празника на българската армия - 6-ти май

3 изтребителя МИГ - 29 прелитат над площад " Княз Александър Първи " от авиобаза Граф Игнатиево в днешния празничен ден. Този модел е единственият изтребител, с който се охранява българското небе. Двама от водачите за пръв път ще вземат участие в парада, описаха от Българска национална телевизия.

5 групи авиационни експерти ревизират самолетите преди всеки полет, а взаимното доверие с водачите е най-важно за една сполучлива задача. Координацията на летците в групата е основна, споделиха от авиобазата. Всеки би трябвало да бъде спокоен, с цел да не се нарушава хармонията при летенето. Пилотите от авиобаза Граф Игнатиево поздравиха служители на реда, медици, пожарникари - всички, които служат на обществото.

Проявите са проведени в София и в гарнизоните Казанлък, Варна и Пловдив. Водосветът на знамената ще стартира в 9.30 часа пред паметника на Незнайния боец в столицата. В него ще взе участие президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който ще одобри почетния строй на представителните елементи.

Президентът Радев, министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на починалите за свободата и независимостта на Родината с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния боец. Военнослужещите от представителните елементи ще преминат в церемониален марш, след което ще има демонстрации на качества с разнообразни видове самолети и вертолети на Военновъздушни сили и Военноморски сили, които ще стартират в 10.15 часа с прехвръкване на вертолет " Кугар " с националното знаме.

Веднага след представянето на военната авиация в столицата, в гарнизон Казанлък ще стартират демонстрациите на бойната техника на въоръжение в Сухопътните войски. Началото е в 10.25 часа в региона на 61-а Стрямска механизирана бригада.

В 10.45 часа военните самолети ще прелетят над авиобазата " Граф Игнатиево ". В 11.05 часа ще стартират демонстрациите на качества на Военноморски сили с присъединяване на военнослужещи от Морския специфичен разследващ отряд, Морска вертолетна авиобаза " Чайка " и Флотилия бойни и спомагателни кораби. Демонстрациите на качества на 6 май ще завършат военните формирования от Съвместното командване на специфичните интервенции. От 11.25 часа в образователния център " Црънча " те ще извършат особено разузнаване и ще подхващат дейности за неутрализиране на терористи.

В 12.00 часа пред постройката на администрацията на президента в столицата ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой.

Националният военноисторически музей ще означи Деня на храбростта и празник на Българската войска със специфична стратегия и вход свободен за непрекъснатата хронологична и външната си експозиция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР