3-годишното момченце, което се бори за живота си в пловдивската

...
3-годишното момченце, което се бори за живота си в пловдивската
Коментари Харесай

Момченцето, смазано от футболна врата, е дете на известен дизайнер от Асеновград

3-годишното момченце, което се бори за живота си в пловдивската УМБАЛ " Свети Георги ", откакто върху него е паднала врата на футболно игрище в асеновградския кв. " Долни Воден ", е най-малкото дете на известния дизайнер на булчински рокли от Асеновград Стоян Радичев, заяви локалната ТВ САТ КОМ.

 3-годишно дете се бори за живот, смазано от футболна врата. Мълчат 13 дни за случая Виж още

Инцидентът е станал още на 3 юни, само че за него стана ясно едвам през вчерашния ден по време на съвещание на Общинския съвет на Асеновград. Момченцето е откарано в интезивното поделение на Клиниката за детска хирургия на УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив с тежка черепно-мозъчна контузия, контузен бял дроб и счупени ребра. Общинският консултант от Българска социалистическа партия Гео Караданов пък попита кмета на Асеновград доктор Христо Грудев кой стопанисва спортните обекти и уреди в общината, кой е отговорен за случая и по кое време и какви ограничения ще се вземат от локалната администрация за обезопасяването на спортното игрище.

" Слава Богу, синът ми е по-добре е към този момент. Беше в безсъзнание няколко дни. С черепно-мозъчна контузия е ", сподели бащата Стоян Радичев.

Той описа, че футболната врата е паднала върху 3-годишното му момченце, откакто друго дете евентуално е закачило с крайници си и е повдигнато вратата в задния й край и тя е паднала напред.

" Това е нестабилна врата. Тези порти са несъмнено отпреди 50 години, където цялата им структура е такава, че просто падат. Аз като бях възпитаник също беше паднала една врата и беше шанс, че не беше блъснала никой, отново играехме по този начин. Всеки ден там играят деца. Това е подобен модел врата, че даже в болничното заведение лекарите споделиха, че те са имали доста случаи на потърпевши хора от този вид порти и даже с съдбовни произшествия. Не знам за какво никой не е през всичките тези години не е подхванал някакви ограничения този тип порти да бъдат укрепени, това са преносими порти, местят си ги на комфортни за тях места, само че самата структура е по този начин проектирана, че това си е бомба със закъснител ", добави Радичев.

Георги Златев, основен специалист в отдел " Хуманитарни действия " в Община Асеновград, изясни, че футболното игрище в " Долни Воден " се стопанисва от футболен клуб " Сокол ".

" Големите порти на игрището сме ги прибрали, само че се е оказало, че имало още една врата, която ще я премахнем. Тези порти не са застопорени, преносими са и са за подготовка на детския тим на Семеен кодекс " Сокол 2020 " Долни Воден. По принцип, външни лица - деца или възрастни хора, нямат работа в тези уреди. Тези порти са планувани и направени за спорт. Трябва да има треньор, който да влезе и да организира тренировката, да си изпрати по-късно децата и да излезе ", съобщи Златев.

С писмо Община Асеновград е предоставила на ФК " Сокол " да стопанисва игрището и да играят там домакинските мачове в шампионата, в което играят - Б окръжна футболна група Юг.

" За това е предоставено до края на този месец (30 юни), след което ще преценим по какъв начин ще действаме с тези уреди. Явно, че би трябвало да се вземат по-крути ограничения. Ние (Община Асеновград) в концепцията си да ги предоставим безплатно, единствено и единствено да развиваме някакъв спорт, тъй като ние и финансираме тези клубове, се получават тези неща ", сподели още общинският специалист.

По думите му, по всяка възможност ще има инспекции и на други игрища.

" Ще потърсим метод клубовете да поемат някаква отговорност, тъй като ето ние поддържаме стадиона - махнали сме порти, всичко, само че не можем да назначим 24-часова защита, както е на стадион " Шипка ". Охраната на стадион " Шипка " непрекъснато се оплаква от хора, най-много младежи, които желаят да влизат вътре, да чоплят семки, да пият, други да тичат. Кой ще носи отговорност, в случай че стане нещо?, сподели още Георги Златев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР