3 години и половина при строг режим ще излежи 31-годишният

...
3 години и половина при строг режим ще излежи 31-годишният
Коментари Харесай

Рецидивист влиза в затвора за откраднато синджирче на Златни пясъци

3 години и половина при непоколебим режим ще излежи 31-годишният Муйдин Хасан. След като призна виновността си, той одобри съглашението с Варненската окръжна прокуратура, което магистратите одобриха. Решението е дефинитивно и влиза в действие незабавно.

Муйдин се призна за отговорен за обир на златно синджирче от съветски екскурзиант на Златни пясъци. Престъплението наподобява дребно, само че за младия мъж то е осъществено в изискванията на рисков рецидив.

Нападението било осъществено на 7-и май тази година. Муйдин попаднал инцидентно на руснака Григорий Д. Мъжете се почнали и чужденецът почерпил нашенеца с бира. По гледище на Муйдин двамата отишли до магазин за хранителни артикули в комплекса, покрай хотел " Хавана ". Там срещнали още няколко мъже, за които Муйдин обяснил, че са му сътрудници. Когато руснакът решил да се прибере в хотела си, Муйдин му споделил, че ще го изпрати, подведен от солидния златен синджир на врата му. Когато стигнали до неосветено място той блъснал с пестник Григорий, последният паднал на земята, а нашенецът бързо издърпал ланеца и побягнал.

На идващия ден ланецът бил предаден в заложна къща. След като данните на подсъдимия били сверени, служителят съставил заложен билет на Муйдин, като вписал имената, адреса и ЕГН-то му. Руснакът подал тъжба, проверяващите ревизирали първо заложните къщи и бързо стигнали до причинителя. От заложната къща непринудено предали синджира, който е с тегло 5 грама и стойност над 300 лв..

Муйдин е осъждан неведнъж. Последната му присъда влезнала в действие в средата на 2011 год. Тогава получил година затвор още веднъж за обир.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР