3% дефицит е постижима цел. В момента сме на 0,6

...
3% дефицит е постижима цел. В момента сме на 0,6
Коментари Харесай

Икономист: 3% дефицит е постижима цел. Тепърва в хазната ще влезе и свръхпечалбата на енергетиката

" 3% недостиг е постижима цел. В момента сме на 0,6 на 100 недостиг и то преди да влязат годишните налог облага и еднократния налог от енергетиката. Тепърва в хазната ще влезе и свръхпечалбата на енергетиката. Реално половината година е предходна и ще излезем на нула ”. Това сподели в студиото на NOVA икономистът Георги Ангелов.Темата бе новото държавно управление и допустима ли е финансова рамка с 3 % недостиг, без да се подвигат налозите.

" Очевидно имаме тежка и проблематична обстановка с бюджета за 2023 година. Всеки, който се е занимавал с бюджет, вижда, че има заложени запаси. Важното е обаче да има пари за пенсиите. Над 2 милиона души чакат преизчислението на парите за пенсиите си от 1 юли. За мен е значимо да няма заплаха тези средства да не се обезпечат. Има към този момент огромни промени в общественото подкрепяне ", акцентира и някогашният обществен министър Христина Христова.

" Трябва да се върнем към нормалността и да възстановим макроикономическата и финансова непоклатимост. Българската стопанска система ще продължи да пораства, въпреки и с по-нисък ритъм. Даже с по-висок ритъм от средноевропейския. Поне такава е прогнозата на Европейска комисия. В същото време плануваният недостиг е надалеч над средноевропейския, Не може дълго време да се харчи повече, в сравнение с се печели. Нито в фамилията, нито в страната ”, уточни и Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР