3 010 проверки са извършили лесовъдите в горите на Централна

...
3 010 проверки са извършили лесовъдите в горите на Централна
Коментари Харесай

3 010 проверки в горите на Централна Северна България през ноември

3 010 инспекции са направили лесовъдите в горите на Централна Северна Българияпрез месец ноември, сочат справките на " Северноцентрално държавно дружество " Директива за птиците - Габрово.

Предприятието стопанисва държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград.

През посочения интервал са тествани 1 504 ловци, 678 автомобила и 302 други физически лица, извършващи действия в горите. Извършени са и 526 инспекции на обекти за рандеман на дървесина. В резултат на контролната активност, чиновниците на предприятието са съставили 52 акта за определяне на административно нарушаване (АУАН) по отношение на нарушавания на Закона за горите.

Не са установени нарушавания на Закона за лова и запазване на дивеча. 7 са издадените констативни протоколи за нарушавания – 6 с незнаен причинител и 1 с прочут причинител, само че без АУАН.

Дървесината, станала обект на посягане през месец ноемврие в размер на 83,4 куб. м. Сред арестуваните движимости, предмети и средства на нарушавания за посочения интервал попадат две МПС, три каруци и дърва за огрев.

Дейностите по запазване на държавните горски територии в обсега на " Северноцентрално държавно дружество " Директива за птиците - Габрово не престават със засилен интензитет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР