292% се е увеличил броят на хората, които се опитват

...
292% се е увеличил броят на хората, които се опитват
Коментари Харесай

Frontex: 300% повече мигранти се опитаха да влязат в ЕС за първите 4 месеца на 2023 г.

292% се е нараснал броят на хората, които се пробват да доближат европейските крайбрежия от Северна Африка по направления, водещи към Италия. Данните са единствено за интервала сред януари и април 2023 година в съпоставяне със същия интервал през 2022 година По публични данни това са към 42 200 души. Информацията е на Граничната организация на Европейски Съюз Frontex, цитират от БГНЕС.
Климатичните промени са една от аргументите за преселването на огромни групи хора и устрема им да влизат в Европейския съюз. Граничната организация на Европейски Съюз Frontex предизвести, че това може да докара до рекорден брой лица, които влизат нелегално в блока.
През 2022 година Frontex е документирала 330 000 противозаконни влизания по всички направления, което е най-големият брой от 2016 година насам. В резултат на това реториката против миграцията се е засилила в страните от Европейски Съюз, в това число Дания, Нидерландия и Австрия.
Пристигането на минимум 1 милион бежанци в Европа през 2015 година, множеството от които бягаха от войната в Сирия, накара Европейски Съюз да ускори наредбите за даване на леговище и да отбрани външните си граници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР