2908 болнични легла за заразени с коронавирус от общо 7400

...
2908 болнични легла за заразени с коронавирус от общо 7400
Коментари Харесай

Общо 2908 болнични легла за заразени с COVID-19 от общо 7400 са осигурени в общинските болници в цялата страна

2908 болнични легла за заразени с коронавирус от общо 7400 са осигурени в общинските болници. В 79 общински лечебни заведения са обособени и 233 легла за интензивно лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19, съгласно заповед на министъра на здравеопазването.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4415
Това се посочва в съобщение на Националното сдружение на общините в Република България. Общините, като собственици лечебните заведения, предприемат необходимите мерки за привеждане на общинските болници в готовност за осигуряване на лечение на пациенти с COVID-19. Средствата за ремонт, реконструкция, обзавеждане и оборудване на медицинските заведения засега се осигуряват от общинските бюджети, за сметка на други дейности, и от дарения.

Общините имат нужда от повече пари, за да се справят с коронавируса

НСОРБ изготви интерактивна карта на общинските болници с актуални данни за откритите дарителски сметки. Картата е достъпна на сайта ни namrb.org, информацията в нея се актуализира системно. С линк към интерактивната карта можете да приканите граждани и фирми да се включат в кампанията за подкрепа на общинските болници, се посочва в съобщението. Сред най-често срещаните проблеми, за които алармират местните власти, е липсата на достатъчно обучени медицински специалисти, тъй като и в момента общинските болници работят с минимума от необходимия им персонал, голяма част от който попада в рисковата група - пенсионери. В сериозен риск са болниците в Белоградчик и Гоце Делчев, където част от медицинския персонал е подал оставка. Не достигат специализирана медицинска апаратура и оборудване в по-малките болници в страната. Не навсякъде в пълен обем могат да бъдат покрити изискванията, определени в Наредба нр. 21 от 24 юни 2010 г. за утвърждаване на медицински стандарт " Инфекциозни болести ", информират общините.



НСОРБ се обърна с писмо към министъра на здравеопазването и ръководителя на Националния координационен щаб, в което се изразява надежда, че съответната част от ресурса, пренасочен от оперативните програми " Развитие на човешките ресурси " и " Региони в растеж " към Министерството на здравеопазването за подобряване на капацитета на здравната система и за стимулиране на медицинския персонал, ще достигне и до общинските болници.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4415  Прокуратурата погна мъж за неспазване на наложителната карантина след завръщане от Норвегия Прокуратурата погна мъж за неспазване на наложителната карантина след завръщане от Норвегия  Виетнам спря износа на работна мощ поради ковид Виетнам спря износа на работна мощ поради ковид  Прокуратурата ревизира ясновидка от Русе, Прокуратурата ревизира ясновидка от Русе, " лекувала " ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР