29 юли 2023 г. – събота. След краткото захлаждане, лятото

...
29 юли 2023 г. – събота. След краткото захлаждане, лятото
Коментари Харесай

Край на временното захлаждане, топлото се връща

29 юли 2023 година – събота. След късото захлаждане, лятото още веднъж набира сили и времето се връща към лятното.
Обща прогноза за деня
През нощта ще е ясно и съвсем безшумно. Утре ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали. Преди обяд ще бъде съвсем безшумно, след обяд ще духа слаб североизточен, по Черноморието – югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 30° и 35°, малко по-ниски по крайбрежието, в София – към 30°. Това съобщи дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология.
Туризъм в планината?
В планините ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна България с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа сдържан североизточен, по високите и открити елементи – северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 25°, на 2000 метра – към 17°.
Подходящо ли ще е за плаж?
По Черноморието ще бъде слънчево. Преди обяд ще бъде съвсем безшумно, след обяд със слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 25°-28°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от н. Калиакра е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Кога изгрява слънцето
Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 16 мин. и залязва в 20 ч. и 49 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 33 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 58 мин. и изгрява в 18 ч. и 20 мин. Фаза на луната: два дни след първа четвърт. Атмосферното налягане ще се намали и ще се приближи до междинното за месеца.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР