29 нови нископодови трамвая ще пристигнат в София през 2023

...
29 нови нископодови трамвая ще пристигнат в София през 2023
Коментари Харесай

София подобрява качеството на въздуха с 29 нови трамвая


29 нови нископодови трамвая ще дойдат в София през 2023 година

Те ще бъдат доставени по план „ Изпълнение на действия за възстановяване качеството на атмосферния въздух в Столична община посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за релсов превоз – трамвайни мотриси ". Той е финансиран от Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година "

" Столичен електротранспорт " ЕАД е сключил два контракта с полска компания за доставката против 97,4 млн. лева

Първите нови трамваи към този момент са в София предварително, а доникъде на годината се чака да бъдат доставени всичките контрактувани мотриси.

Предвижда се те да се движат по линии 4, 5 и 18.

Новите трамвайни мотриси ще бъдат въведени в постоянна употреба поетапно - първо по линия №18 - на мястото на 13-те трамвая, закупени по план „ Интегриран столичен градски превоз – фаза ІІ ”, които краткотрайно се движеха по тази трамвайна линия до довеждане докрай реконструкцията на релсовия път по бул. „ Цар Борис III “, а по-късно - по линия №4 и отчасти ще обслужват трамвайна линия №5.

Трамваите са с дължина 30 м и дават отговор на всички модерни механически условия - нископодови, с климатик, платформа за качване, специфични места за майки с колички и трудноподвижни хора и видеонаблюдение.

Предвижда се с доставката на новите транспортни средства да се реализира възстановяване на качеството на атмосферния въздух, достъпността и комфорта на пасажерите, както и понижаване на разноските за употреба на преносимия състав.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР