Войната в Украйна няма изгледи скоро да приключи, а най-потърпевши

...
Войната в Украйна няма изгледи скоро да приключи, а най-потърпевши
Коментари Харесай

В Харков отвори врати първото подземно училище

Войната в Украйна няма изгледи скоро да завърши, а най-потърпевши от военния спор са децата. Руската инвазия в страната промени фрапантно образователните занимания на учениците, които обаче, макар събитията, би трябвало да продължат с образованието.

За задачата управляващите в Харков отвориха първото подземно учебно заведение, с цел да може учениците, изключително по-малките, да не пропущат образователен материал. По информания на английския вестник „ Сън ” учебното бомбоубежище за момента може да приютява към 300 деца, като до септември броя ще нарасне до 900.

Важно е за децата да могат да се виждат със своите приятелчета и да продължат учението си, най-малко доколкото е допустимо. Да видиш блясъка в очите им, когато дойдат тук, е нещо в действителност прелестно. Разбира се, подтискащо е да работиш в такива условия, само че най-малко отново имаме опция да си вършим съответно нашите отговорности, изясни учителката Ковал Олена за английското издание.

Идеята за подземно учебно заведение е на кмета на Харков Ихор Терехов.

Децата на Харков, както и всяко едно дете, заслужават сигурност, мир и естествен живот – да порастват без боязън, без рестрикции, да учат в естествени учебни заведения, да имат огромни фантазии, да просперират. Планираме да изградим още сходни учебни заведения и в други квартали на града, уточни Терехов.

Харков е един от най-бомбардираните градове в Източна Украйна от началото на войната, най-вече с дронове-камикадзета.
ТЕМА преди 20 часа 2269 преди 23 часа 10253 преди 2 дни 6633
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР