29-годишната бургазлийка Михаела Стойкова, която спечели приза Личност на годината

...
29-годишната бургазлийка Михаела Стойкова, която спечели приза Личност на годината
Коментари Харесай

Личност на годината 2016 Михаела Стойкова мечтае да се върне в Африка, за да помогне на нуждаещите се деца

29-годишната бургазлийка Михаела Стойкова, която завоюва наградата " Личност на годината 2016 ", възнамерява да се върне в Африка и да продължава да оказва помощ на нуждаещите се деца, споделя bTV, представена от Флагман.бг.

Изключителната Михаела през 2016 година бе на доброволческа задача в Уганда, където преподаваше британски език и се грижеше за дребните деца в селце покрай столицата Кампала. Тя поде и една от най-мащабните и сполучливи благотворителни дела у нас. Кампанията “Плюшено мече ” към този момент обгръща цялата страна, а доброволците в нея се грижат нито едно дете без родители у нас да не остане без подарък за Коледа. Именно поради огромните си благотворителни задачи тя завоюва сърцата на хиляди у нас и по света и справедливо стана притежател на статуетката " Флагман " през 2016 година


Михаела Стойкова е притежател на статуетката " Флагман " за 2016 година Призът й бе връчен от регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков на формалната гала " Личност на годината " на 20 януари 2017 г. 

Михаела Стойкова дружно с още един българин с огромно сърце - Даниел Делибашев, гостуваха в студиото на " Тази събота и неделя " по bTV, с цел да опишат за бъдещите си проекти в помощ на децата. 


Михаела и Даниел трансфораха задачата да помагаш в метод на живот

Тази задача двамата трансформират в метод на живот. Напускат удобния си живот за децата на Африка. 

Мечтата на Даниел е да бъде доброволец в дом за деца в село Туту, Гана. Осъществява я през 2017 година По време на престоя си  там той оказал помощ да се подобрят и изискванията за живот в дома.

В България Даниел основава фондация „ Усмивка за Африка ”, с цел да продължи да оказва помощ на новите си другари.

През юли 2016 година 27-годишната Михаела отпътува за малко село в Уганда, Източна Африка, където 2 месеца преподава в локалното учебно заведение. Учениците на Михаела са на възраст от 6 до 14 години, работи безплатно.

Малко след връщането си от Уганда Михаела провежда дарителска акция за децата там.

И двамата възнамеряват да се върнат в Африка и да продължат да оказват помощ.

Вижте повече във видеото: 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР