28 септември 2017 в София, България приключи Тринадесетата международна конференция

...
28 септември 2017 в София, България приключи Тринадесетата международна конференция
Коментари Харесай

Завърши 13-ата ежегодна международна конференция „Тероризъм и електронни медии"

28 септември 2017 в София, България завърши Тринадесетата интернационална конференция " Тероризъм и електронни медии ".

Основната цел на конференцията беше да притегли вниманието на международните медии, националните държавни управления и публични организации към проблемите по противопоставяне на интернационалния тероризъм посредством електронните медии.

В конференцията взеха присъединяване 123 публицисти и специалисти от 23 страни, в това число: Беларус, Белгия, България, Англия, Гърция, Испания, Италия, Йордания, Китай, Обединените арабски емирства, Румъния, Сърбия, Хърватия и други Броят на участниците всяка година пораства, което демонстрира възходящата новост на казуса.

По време на срещата беше разискван план по рекомендация на публицисти, занимаващи се с тематиката за интернационалния тероризъм.

На събитието участваха Владимир Козлов, съпредседател на Организационния комитет на конференцията и заместник-началник на Федералната организация за пресата и всеобщи връзки на Руската федерация; Степан Месич - някогашен президент на Хърватия; вицепрезидентът и боен министър Красимир Каракачанов; Веролюб Арсич - ръководител на парламентарната група на ръководещата Сръбска Прогресивна партия в Скупщината; депутати от Народното събрание на България, представители на външните министерства на Русия, Иран, Китай, Сърбия. На конференцията участваха представители на Организация на обединените нации, ОССЕ и ЮНЕСКО.

По време на конференцията бяха разисквани въпроси като: ролята на медиите при отразяване на терористични офанзиви в Европа, Близкия изток и Сирия; предизвестията за тероризъм в осведомителното пространство: доброволните " правила за държание " на електронните медии; гражданското общество и електронните медии; способи за противопоставяне на героизацията на терора и терористите; кибертероризъм и осведомителни войни като нова огромна опасност за националната и интернационалната сигурност.

Неразделна част от конференцията бяха пленарните сесии, кръгли маси, осведомителни телевизионни стратегии, репортажи и филми, онлайн презентации, отдадени на битката с тероризма, диспути, свързани с тематиката.

Генерален сътрудник е „ Лаборатория Касперски ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР