28-годишният Ейдън Аслин от Нотингамшир, 48-годишният Шон Пинер от Бедфордшир

...
28-годишният Ейдън Аслин от Нотингамшир, 48-годишният Шон Пинер от Бедфордшир
Коментари Харесай

Заловени от Русия британци и мароканец са осъдени на смърт в ДНР

28-годишният Ейдън Аслин от Нотингамшир, 48-годишният Шон Пинер от Бедфордшир и третият мъж, мароканският жител Саудун Брахим, се явиха в съда в Донецката национална република, която се управлява от проруските бунтовници.

Съдът не е интернационално приет.

Съобщава се, че те са упрекнати, че са наемници. Но фамилиите на британците прецизират, че са били част от армията на Украйна.

И двамата британци служат на въоръжените сили на Украйна и Обединеното кралство ясно показва, че са военнопленници, които имат право на имунитет и не би трябвало да бъдат подлагани на правосъдно гонене за присъединяване във военни дейности.

В Telegram РИА Новости написа: „ Върховният съд на ДНР постанови първата присъда за наемници – британците Ейдън Аслин и Шон Пинер, и мароканецът Саадун Брахим бяха наказани на гибел, предава кореспондентът на РИА Новости от правосъдната зала ".

Ейдън Аслин

Един от британците е 28-годишният Ейдън Аслин.

Аслин е от Нюарк в Нотингамшир и фамилията му споделя, че се е преместил в Николаев в Украйна през 2018 година Той става морски пехотинец с украинските военни през 2018 година, благоприятен е за украинка и е приел страната за собствен дом.

Преди се е сражавал с кюрдски въоръжени елементи в Сирия против така наречен Ислямска страна.

След залавянето си, той се появява на фотоси и видеозаписи, излъчени в съветските малките екрани, на които наподобява насинен и издут, до момента в който го разпитват.

Шон Пинър

Другият британец, Шон Пинър, е на 48 години и е от Бедфордшир. Семейството му твърди, че той е бил " почитан " боец в английската войска, преди да се реалокира в Украйна преди четири години, с цел да показа предходния си опит и образование с украинските военни.

„ Шон се наслаждаваше на украинския метод на живот и смяташе Украйна за своя родна страна през последните четири години. През това време той срещна украинската си брачна половинка, която е доста фокусирана върху филантропичните потребности на страната “, споделя фамилията му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР