28-годишният британец Дейвид Бодил, който беше арестуван в пленеското село

...
28-годишният британец Дейвид Бодил, който беше арестуван в пленеското село
Коментари Харесай

Бодил се съгласи да бъде предаден на властите във Великобритания - Темида

28-годишният британец Дейвид Бодил, който беше задържан в пленеското село Любеново при профилирана интервенция, се съгласи непринудено да бъде предаден на управляващите във Англия. 

По време на съвещанието стана ясно, че не е, а издадена заповед за арест от Англия от 28 декември предходната година.

Бодил е упрекнат по Закона за взривните субстанции, за което се планува пожизнен затвор. Преди две години в дома му са били открити субстанции и предписания за взривни смеси. Стана ясно, че е пристигнал в България преди 4 месеца и се е настанил в къщата на баба си и дядо си в Любеново. 

Адвокатът му Жоро Нинов разясни, че в този случай законът планува следствието да продължи по Закона за взривните субстанции във Англия. Нинов сподели още, че персоналното решение за Дейвид Борил е извънредно удобно за него, пред това да се води правосъдно дело, в случай че не пожелае да бъде екстрадиран. Според юриста разследваният е постъпил рационално, съобщи Българска национална телевизия. 

Ако той бъде екстрадиран по негово предпочитание, пет от обвиняванията, които са му повдигнати, ще отпаднат. Ще остане единствено едно от тях - за владеене на субстанции, с които вероятно може да бъде направено взривно устройство.

, че не желае да бъде депортиран, съден и да лежи в затвор в родината си. Добави, че това, за което е търсен и арестуван, е " единствено занимание ". " Никого не съм наранил и не съм имал желание да го върша ", изясни британецът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР