28-годишен варненец беше осъден по две повдигнати му обвинения –

...
28-годишен варненец беше осъден по две повдигнати му обвинения –
Коментари Харесай

28-годишен бе осъден за държане на преправен газов пистолет и наркотици

28-годишен варненец беше наказан по две повдигнати му обвинявания – за държане без позволение на огнестрелно оръжие – преправен газов револвер „ EKOL Special 99 ", диаметър 9 мм (престъпление по чл.339, ал.1 от НК) и за незначителен случай на държане на наркотични субстанции (престъпление по член чл.354, ал.5 от НК).

Незаконното държане на преправения газов револвер и муниции е открито на 12 юли предходната година, при полицейска инспекция по ул. „ Мир “ във Варна. Тогава мъжът признал, че носи в чантичката си неразрешени от закона движимости - преправения газов револвер с пълнител и два броя патрони, както и нищожно количество опиат - две пакетчета с марихуана и метамфетамин, на обща стойност за към 3 лв..  

Делото завърши с реализирано сред страните в правосъдна зала съглашение за типа и размера на наказването, което правосъдният състав на  Районен съд – Варна утвърди. Съгласно параметрите на съглашението, подсъдимият следва да изтърпи най-тежкото общо наказване от избраните за всяко от закононарушенията, а точно – 5 месеца отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години. Към него бе присъединено и наказване санкция в размер на 500 лв..

28-годишният мъж е неосъждан до момента. Разноските по делото следва да бъдат заплатени от подсъдимия. Съдебният акт е финален.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР