28-годишен мъж беше задържан от американската полицията за предполагаемо изстрелване

...
28-годишен мъж беше задържан от американската полицията за предполагаемо изстрелване
Коментари Харесай

Изстрели пред еврейски храм в Ню Йорк в началото на празника Ханука

28-годишен мъж беше арестуван от американската полицията за хипотетично изстрелване на два патрона от пушка пред еврейски храм в северната част на щата Ню Йорк, часове преди началото на празника Ханука, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. 

Властите оповестиха, че няма ранени, а полицията сподели, че не знае какви са били претекстовете на стрелеца.

Изстрелите са били създадени отвън синагогата „ Израел “ малко преди 14:00 ч., а обвиненият е бил арестуван, сподели говорителката на полицията в град Олбъни Меган Крафт.
„ Ще осведомяваме жителите на Ню Йорк, когато научим повече, само че за благополучие няма ранени или починали “, сподели губернатор Кати Хокъл в изказване. „ Говорих с равина в " Израел “ и я уверих, че страната ще направи всичко по силите си, с цел да възвърне възприятието за сигурност, от което се нуждае нейната общественост. “

Хокъл сподели, че е наредила на щатската полиция и Националната армия на Ню Йорк да бъдат в нараснала подготвеност и да усилят патрулите на рискови места, на които са планувани събития по отношение на Ханука. Празникът стартира нощес при залез слънце.

„ Всеки акт на антисемитизъм е недопустим, а подкопаването на публичната сигурност в синагога в първата нощ на Ханука е още по-достойно за жалост “, сподели губернатор Хокъл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР