27% от българите биха емигрирали в чужбина - данните са

...
27% от българите биха емигрирали в чужбина - данните са
Коментари Харесай

Над една четвърт от българите биха емигрирали в чужбина, повечето от тях

27% от българите биха емигрирали в чужбина - данните са от изследване на проучвателен център " Тренд ". То е осъществено в интервала 5-11-и септември. Проучването е предоставено от евродепутата Сергей Станишев и беше показано на проведен от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент конгрес за демографската обстановка в страната, заяви БНР.

Данните от изследването на " Тренд "   сочат, че за 76% от интервюираните ниските приходи са главният фактор, заради който младежите отсрочват основаването на деца, а съгласно малко повече от 50% повода за това е неналичието на сигурност. За над половината от тези, които биха емигрирали, главната причина би била по-добра опция за работа в чужбина. Близо 60% от българите не спортуват.

" Всяка година губим популацията на регионален град ", сподели евродепутатът Сергей Станишев и добави: " Тази наклонност, в случай че не бъде пречупена, ще докара до следното: към 2050-та година, съгласно прогнозите, ще бъдем под 5 милиона души. Голяма част от популацията ще бъде на възраст над 65 години - към 40% ".

Станишев предлага всеки български кабинет да има специфичен вицепремиер, който да дава отговор за демографията, както и да се заложат огромни стратегии за профилактика в Бюджет 2024-та.

" Няма по-належаща тематика за България от демографските проблеми ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова: " Категорично няма да развеем бялото знаме във връзка с демографските проблеми, тъй като аз съм може би от последните оптимисти, които считат, че не всичко е изгубено и че в този момент е времето да бъдат взети ограничения - тъкмо тогава, когато политиката се цялостни със наличие и всички дружно да осигурим сигурността на България, тъй като за мен сигурността е в основата на разплитането на крепко стегналият ни за гушата демографски възел ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР