27 области вече са в червената зона. Единственото изключение е

...
27 области вече са в червената зона. Единственото изключение е
Коментари Харесай

Само Търговищко все още не е в червената зона


27 области към този момент са в " алената " зона. Единственото изключение е област Търговище. В пет района инфектираните са над 600 на 100 000 души, съобщи Българска национална телевизия.

От през днешния ден се преустановяват присъствените образователни занятия за учениците от 5. до 11. клас в габровска област до 3 април.

На онлайн образование минават и студентите от Техническия университет в града. В област Враца също в учебно заведение остават единствено децата до 4. клас, а в профилираните институции за обществени услуги няма да се позволяват визити на външни лица.

Въпреки покачвания брой инфектирани в Плевен отварят моловете при засилен надзор. Културни мероприятия също ще могат да се организира, при 30% претовареност на местата.

София и региона са пред цялостно затваряне, поради ковид а. Натискът върху лечебните заведения се усилва. Лекарите установяват също, че пораства броят на децата, признати в лечебни заведения с COVID-19. Здравните управляващи оферират учебни заведения, молове, заведения, фитнес зали и кина да бъдат затворени. Зелените коридори за извършване на покупки на възрастни остават.

Окончателното решение за рестриктивните мерки в София ще бъде взето през днешния ден на съвещание на Областния щаб.

Бургас има най-вече инфектирани на 100 000 души - към този момент над 720. Над 90% от потенциала на лечебните заведения е напълнен. Там обаче не можаха да доближат до решение какви тъкмо ограничения да бъдат подхванати.

И в Благоевградско ситуацията е комплицирана. В болничното заведение в Гоце Делчев свободни места няма. Няма и опция да бъдат разкрити нови.

В Сандански и Петрич също. Единствената болница в Шумен вече е над лимита си и заболели се постанова да се извозват до Варна.

От три седмици в Добрич и Балчик няма свободни реанимационни кревати - единствените 6, с които разполагат са заети. В Карлово и Сопот COVID отделенията са запълнени. Пациентите се пренасочват към Пловдив.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР