27-годишният учител по психология в хасковската Езикова гимназия Иван Матеев

...
27-годишният учител по психология в хасковската Езикова гимназия Иван Матеев
Коментари Харесай

27-годишен стана любим учител на Езиковата

27-годишният преподавател по логика на психиката в хасковската Езикова гимназия Иван Матеев получи премията " Любим преподавател " В Международния ден на учителя.
Призът се присъжда от името на Ученическия съвет към учебното заведение. Матеев е бил номиниран от няколко класа и за него е имало най-вече гласове. Грамотата му бе връчена от Наталия Виделова, ръководител на Ученическия съвет.

" Наградата значи едно голямо самопризнание за мен. Истински щастливец съм да я получа. Тя демонстрира и противоположна връзка, тъй като каквото отдаваме в живота, това получаваме. Когато правиш нещата с голямо предпочитание, те постоянно се случват ", показа Матеев.

Професията преподавател е сбъдната фантазия за младия учител. Още от възпитаник той мечтаел да бъде преподавател. Може би няма по-велико нещо от това човек да реализира това, за което мечтае. Както споделяше един стихотворец " Мечтата не се преследва, тя се живее ", сподели още Иван Матеев.

Той преподава в езиковата гимназия за втора година. За този къс интервал е съумял да се потвърди пред учениците и да ги накара да го заобичат. Според него ролята на учителя е да приготви ученика за живота и да го научи по какъв начин да открива положителното във всеки един човек.

" Професията ме учи на това, че всеки ден човек може да открие мотив за усмивка. Най-честата причина за тази усмивка са самите възпитаници, техните страсти, прекарвания. Не единствено учителят учи учениците на познание. Обратната връзка също съществува ", счита преподавателят. Признава, че главната компликация, с която може да се сблъска един преподавател през днешния ден, е демотивацията, само че това не е проблем, а по-скоро решение, тъй като тя постоянно може да бъде преодоляна с положително отношение към ученика.

" Радвам се, че Иван Матеев е при нас. Ние имаме потребност от млади, способени и обичащи специалността си учители ", разяснява шефът на гимназията Деян Янев. На всички свои сътрудници той пожела да работят с голямо предпочитание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР