27-годишният Петър Пеев от пловдивското село Поповица ще се изправи

...
27-годишният Петър Пеев от пловдивското село Поповица ще се изправи
Коментари Харесай

След събор в пловдивско село: Изправят пред съда мъж, ударил съселянин и го убил

27-годишният Петър Пеев от пловдивското село Поповица ще се изправи пред Окръжен съд-Пловдив в четвъртък. Той би трябвало да дава отговор пред Темида за породена гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета върху Йордан Минков, който е от същото село.
Прочетете още
Инцидентът е станал предходната година, през месец юни, като на съдбовната дата в село Поповица се провеждал обичаен събор. Починалия Минков и сина му Петко Минков се събрали с другари и използвали огромно количество алкохол.Около 1:00 часа, преди да свърши мероприятието,  пострадалият татко лежащ да спи на земята, тъй като бил доста пийнал. Синът му обаче решил да го вдигне, с цел да се прибират.

Така двамата мъже тръгнали към дома си, като при прекосяването на  жп гарата в селото ги забелязал обвиненият Петър Пеев. 27-годишният бил използвал огромно количество ракия и изглеждал доста пийнал. Той почнал да се заяжда със сина на умрелия, само че откакто видял и бащата, с който имали остарял спор, се запътил към него с думите „ Падна ми в този момент ”. Скарали се, а Пеев блъснал Йордан.  При удара мъжа не могъл да резервира равновесие и паднал, като  ударил главата си в бетонен блок. Вследствие на това  получил черепно мозъчна контузия, а два дни по-късно Минков е умрял в болничното заведение.

Наказанието, което е планувано от закона по това обвиняване е до пет години отнемане от независимост.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР