27-годишният Георги Кадиев, който беше пребит в Смолян, е опериран

...
27-годишният Георги Кадиев, който беше пребит в Смолян, е опериран
Коментари Харесай

Оперираха по спешност пребития в Смолян

27-годишният Георги Кадиев, който беше пребит в Смолян, е опериран по неотложност тази нощ. Младият мъж е имал хематом в мозъка. Роднини към този момент проведоха акция "Ние сме Смолян " за събиране на средства, защото мъжът не е здравно обезпечен, заяви Българска национална телевизия.

Георги Кадиев е настанен в клиниката по неврология в пловдивската болница „ Свети Георги ". Състоянието му остава тежко, само че индикаторите му след интервенцията са постоянни. Той е с фрактура на черепа и с второ строшаване въз основата на черепа. До него неразделно е майка му Мария.

"Искам да кажа, че по неотложност е признат за интервенция, в този момент е в сериозно положение и се борим за живота му ", сподели тя.

Смолянчанинът не е здравноосигурен. Дължи 1200 лв.. Роднините му са обезпокоени по какъв начин ще покрият всички разноски по престоя в болничното заведение.

"Лечението, което следва след изписването му в болничното заведение е много по-скъпо. За него ще ни трябват главно средствата. Всяка помощ е добре пристигнала ", сподели Филип Камбуров, брат на Георги.

Скандалът в Смолян е престъпен случай, а не на етническа основа, оповестиха от полицията. Боят в двора на строителния колеж в родопския град в началото бил провокиран от потърпевшия, счита прокуратурата. Двамата му съперници си тръгнали, само че по-късно се върнали с дървени колове и го пребили.

"Начинът не става с принуждение.Трябва да се откри естествена среда, в която да живеем без принуждение, без терзание и без боязън ", разяснява Филип.

Снощи районният съд в Смолян остави за непрекъснато в ареста двамата нападатели. Срещу тях са повдигнати обвинявания за нанасяне на междинна телесна щета и безчинство при изключителна смелост. В отбрана на Георги през вчерашния ден десетки смолянчани се събраха на спокойно протестно бдение. На митинга довечера в Асеновградчани също се оповестиха в поддръжка на младия мъж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР