27-годишният А. Я. и 22-годишният Г. П. бяха признати за

...
27-годишният А. Я. и 22-годишният Г. П. бяха признати за
Коментари Харесай

Крадци си викнаха такси, за да превозят плячката, но...

27-годишният А. Я. и 22-годишният Г. П. бяха приети за отговорни, че през нощта на 8 май тази година, след прелиминарен сговор, посредством потребление на техническо средство и разрушение на загради за отбрана на парцел, както и посредством потребление на моторно транспортно средство (наето такси за напредване и транспорт на инкриминираните вещи), проникнали в мазета под жилищни кооперации в комплекс „ Бриз “ и лишили непознато имущество на обща стойност към 5000 лева, оповестиха от пресцентъра на Районния съд във Варна.

Двамата младежи се уговорили авансово към среднощ да се срещнат и да извършат кражба в региона на спирка „ Почивка “. Те се придвижили с такси до бензиностанция в квартала, а оттова пеш се насочили към набелязаната кооперация. С отвертка отворили заключената входна врата, след това изкривили бравата на изба, от която поредно изнесли общо 12 броя маркови зимни и летни автомобилни гуми, както и комплект от 4 железни джанти. Подсъдимите си извикали друго такси, с което пренесли гумите до жилището на единия от тях и незабавно се върнали назад със същия таксиметров автомобил в региона, като спрели до кооперация, наоколо до предходната. По еднакъв метод от избено помещение те откраднали надуваема лодка, дружно с помпа, мотор, гребла и голям брой такъми за корабоплаване, както и два броя автомобилни гуми.

Деянието е осъществено след прелиминарен сговор и при продължавано закононарушение, а във връзка с единия обвиняем се явява осъществено и в условия на рисков рецидив. Двамата младежи имат предишна съдимост за похищения против собствеността, налице са също данни за нездравословна приложимост на марихуана и амфетаминови производни.

По силата на реализирано в правосъдна зала съглашение сред страните и откакто са били възобновени породените имуществени вреди на потърпевшите, на 27-годишният А. Я. беше наложено наказване от 1 година и 4 месеца отнемане от независимост, което да търпи в затвор при първичен непоколебим режим. На другия обвиняем - 22-год. Г. П. беше наложено също дейно наказване от 9 месеца затвор, при общ режим на изтърпяване. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР