27-годишен пристрастен към хазарта е загубил 5 милиона лева на

...
27-годишен пристрастен към хазарта е загубил 5 милиона лева на
Коментари Харесай

27-годишен пропилял 5 милиона лева на комар

27-годишен привързан към хазарта е изгубил 5 милиона лв. на комар. Младият мъж не е от морската столица, само че от варненското съдружие „ Отвори очи “ са му помогнали да се пребори със зависимостта към залагането. Това разкри отец Георги Фотакаиев – духовник във варненския храм „ Св. цар Борис ” и част от управлението на сдружението.

Въпросният хазартно подвластен е човек, който е бил доста добър в своята специалност. Бил е доста години в чужбина. След попадането в стратегия на съдружие „ Отвори очи “, ориентирана против зависимостта от
хазарта, към този момент не играе комар. На този стадий задачата пред него е да се социализира и да стартира каквато и да е работа, както и да си обясни целите, изясни варненският духовник.

„ Печеленето и пропиляването на 5 милиона са вероятни в хазартните зали. Докато стигнеш до един миг, в който просто си заложил безусловно всичко ”, разяснява отец Георги.

Най-често комарджиите имат и други зависимости - към алкохола или към опиати. Случаят с 27-годишния е изключение, защото мъжът не използва опиати, не пие и даже не пуши.

Обикновено мъжете страдат от
хазартна взаимозависимост, защото атмосферата в игралните зали е необикновена за дамите и по тази причина я заобикалят, посочи варненският духовник.

Тази година съдружие „ Отвори очи “ осъществя акцията „ Православните фамилни полезности против
хазарта ”, която е в сходство със Споразумение за съдействие сред Варненска и Великопреславска митрополия и Община Варна.

По време на първия стадий, благодарение на психолози и свещеници, участниците в акцията се срещнаха с особеностите на този тип взаимозависимост, методите за справяне с казуса и по какъв начин православната религия може да бъде предварителна защита и лекуване на хазартната взаимозависимост. Във втория стадий в 5 варненски храма миряни имаха опция да получат потребна информация по казуса и да вземат участие в полемики.

Резултатите от акцията демонстрират, че хората одобряват извънредно отговорно значимостта на този проблем за обществото, както и нуждата от привличането на по-широк кръг хора в реализирането на акции от този жанр.

Кампанията против
хазарта е четвъртата подред, осъществена от съдружие „ Отвори очи “. Преди това организацията организира акции против опиатите, алкохола и експанзията. /dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР