27 години след убийството на легендарния рапър Тупак Шакур властите

...
27 години след убийството на легендарния рапър Тупак Шакур властите
Коментари Харесай

27 години по-късно: Гангстер е задържан за убийството на Тупак Шакур

27 години след убийството на именития рапър Тупак Шакур управляващите в Съединени американски щати задържаха разбойник, който е обвързван със гибелта на музиканта.

Легендарният рапър бе прострелян от преминаваща кола в Лас Вегас на 7 септември 1996 година и умря шест дни по-късно в болница. Той бе единствено на 25 години.
Дуейн Дейвис – някогашен предводител на тайфа, прочут като Кийфи Ди –
е бил задържан през вчерашния ден сутринта. По-късно денем огромно жури в щата Невада му е повдигнало обвинявания в убийството на Тупак, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ройтерс дефинира това развиване като
пробив в следствието на случая,
който е бил знаков миг в развиването на рапа.

Дейвис, който в този момент е на 60 години, от дълго време призна, че е бил в колата, от която е стреляно по Тупак. В същото време в книга, издадена през 2019 година, той твърди, че се е намирал начело, а изстрелите са били създадени от човек, седящ откъм гърба, отбелязва Франс прес.

Въз основа на нови детайли от следствието, което е напреднало бързо това лято, прокуратурата счита, че е доста
евентуално точно Дейвис да е виновен за убийството на Тупак.
Обичан от почитателите си, само че ненавиждан от политиците, поради своите песни, които възхваляват насилието и омразата към дамите, рапърът постоянно се забъркваше в неприятности и прекара огромна част от последните две години и половина от живота си в съда, пандиза или лечебни заведения, отбелязва Ройтерс.
Той бе прострелян смъртоносно, до момента в който караше към нощен клуб,
откакто бе гледал с другари мача за международната купа по бокс в тежка категория при експертите сред Майк Тайсън и Брус Селдън пердах в Лас Вегас.

Тайсън победи и отпразнува триумфа си с Тупак малко преди покушението.

Рапърът завоюва редица музикални награди, а по света са продадени над 75 милиона копия от негови албуми. През 2017 година Тупак бе признат посмъртно в Залата на славата на рокендрола.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР