264 души ще получат еднократни социални помощи от Община Варна,

...
264 души ще получат еднократни социални помощи от Община Варна,
Коментари Харесай

264 души ще получат еднократни социални помощи от Община Варна


264 души ще получат еднократни обществени помощи от Община Варна, реши единомислещо отрасловата комисия към локалния парламент. Гласуваните средства са в размер на общо 73 350 лева, като множеството суми варират сред 200 и 400 лв.. Те се дават за покриване на случайно зародили витални, просветителни и комунално-битови потребности. Пет молби бяха отхвърлени, защото не дават отговор на условията за разпределяне на финансовата помощ.

Сред тематиките на днешното съвещание на комисията беше Дневният център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания в кв. „ Аспарухово “. Центърът, построен с финансиране по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, отвори порти на 1 декември 2020 година В продължение на 16 месеца с европейски средства бе обезпечена грижа за 91 пълнолетни лица с увреждания и техните фамилии.

Заради привършване на плана от 1 април 2022 година центърът към този момент ще се финансира от държавния бюджет, само че е належащо решение на Общинския съвет. С цел оптимизация в  ръководството и поради спецификата на активността съветниците утвърдиха предлагането обществената услуга „ Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания “ да се сплоти с „ Дневен център за деца и младежи с увреждания „ Св. Йоан Златоуст “, който е с потенциал 40 места. Новата структура  ще одобри наименованието Комплекс за обществени услуги за деца и пълнолетни лица с увреждания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР