260,2 милиона лева са предвидени за следващата година за чистене

...
260,2 милиона лева са предвидени за следващата година за чистене
Коментари Харесай

Над 260 млн. лв. за чистене в София са придвидени през 2023 г.

260,2 милиона лв. са планувани за идната година за почистване в София. Увеличават се честотата за миене на улици и булеварди, като площта е 453 хиляди декара, заяви БНР.

10,3 млн. лева са за поддържане на чистотата в междублоковите пространства и косене ще бъдат предоставени непосредствено на кметовете на региони.

" Основният приоритет и фокус на план-сметката за 2023 година още веднъж ще остане поддържане на чистотата на територията на Столична община…от тези средства над 10,3 млн. предоставяме на кметовете на региони. С тях те поддържат междублоковите пространства. Сумата е с 1,1 млн. повече ", съобщи зам.-кметът по екология Десислава Билева.

За поредна година Столична община усилва площта на улици и булеварди, които ще бъдат измивани като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха. В проект сметката за чистотата на града за 2023 година е заложено измиването на 453 хиляди дка улици, което е двойно повече по отношение на измитите площи през 2019 година (203 хиляди дка), заяви зам.-кметът по екология Десислава Билева, която дружно със зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов показаха план-сметката за обезпечаване на дейностите по чистотата на територията на Столична община през 2023 година

През 2023 година Столична община планува увеличение на кратността на миене на улиците, по които се движи градски превоз, от 6 на 7 пъти годишно. Миенето на вътрешноквартални улици и улици с публично значение също се усилва от 7 на 8 пъти годишно, заяви също Билева.

Общият размер на проект сметката за обезпечаване на чистотата на територията на Столична община за 2023 година е 260,2 млн. лева, което е нарастване от 22,5 млн. лева по отношение на актуалната година, сподели също Билева.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР