260,2 милиона лева е план-сметката на Столчина община за осигуряване

...
260,2 милиона лева е план-сметката на Столчина община за осигуряване
Коментари Харесай

Малко над 260 млн. лв. ще отдели Столичната община за почистване през 2023 г.

260,2 милиона лв. е план-сметката на Столчина община за обезпечаване дейностите за разчистване през идната година. Това разгласи Десислава Билева, зам.-кмет по направление " Зелена система, екология и земеползване ".

Това е нарастване от 9.5% по отношение на актуалната година, посочи Билева и акцентира, че главен приоритет за общината остава поддържането на чистотата в столицата, а специфичен фокус ще има и в регионите. Заделени са средства за поддръжка на междублоковите пространства, за окосяване на тревни площи. Допълнителни средства ще бъдат отделени и за миене на булевардите и улиците, като се планува от ден на ден вътрешноквартални улици да бъдат мити.

Увеличава се разходът за завода за биологично и химично отнасяне на общината. С над 8 млн. лева се усилват поради нарасналите сметки за електрическа сила. От Столчина община обаче възнамеряват изграждаена на лична слънчева централа, с която да понижат разноските на завода. Заводът обаче има и доходи - произвеждане на електрически ток и компост, които се продават. Общите доходи за първите девет месеца на годината са над 1.5 млн. лева

До 30 ноември е срокът за подаване на заявления от компании за възнаграждение по количество на такса " Смет ", подсети Дончо Барбалов, зам.-кметът по финанси и опазване на здравето. Той обърна внимание, че през тази година са подадени 1400 заявления, което е малко на фона на предходната година, когато са били 7500.

Декларациите могат да бъдат подадени и по електронен път, а до крайния период ще се работи с удължено работно време, в това число и в почивните дни. Приходите от такса " Битови боклуци " се чака да бъдат 260 млн. лева Променя се и годишната такса за контейнери - 1540 лева е предлагането за дребния резервоар, а 9235 лева - за огромния. Няма да има смяна на такса " Смет` за жителите и компаниите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР