26 милиона лева ще са необходими, за да бъде завършен

...
26 милиона лева ще са необходими, за да бъде завършен
Коментари Харесай

26 млн. за довършване на стадион „Христо Ботев“

26 милиона лв. ще са нужни, с цел да бъде приключен напълно стадион „ Христо Ботев “ и да може да дава отговор на изискванията за приемането на категория „ 4 “ от УЕФА. Това стана ясно, откакто строителят на оборудването Илиян Филипов внесе окончателните количествено-стойностни сметки по модифицираните планове на арх. Георги Савов.

Първият стадий от градежа на стадиона, дружно с в допълнение осъществените действия, възлиза на 34 993 000 лв. без Данък добавена стойност, сочат направените от компанията калкулации. В този стадий влизат построяването на железна покривна структура за секторите А и В, покритие на бранш А, видеонаблюдение, озвучаване и цялостна отвесна планировка на стадиона.

„ Общата стойност на стадиона няма да надвиши първичната, заложена в публичната поръчка и индексирана според признатата от Министерски съвет методика за индексиране по Закона за публичните поръчки. Още тези дни ще подготвим докладна до Министерски съвет с документално искане за дофинансиране на стадиона за завършването му в неговата целокупност. Ще анексираме контракта на изпълнителя със заема от 12 милиона, който Община Пловдив тегли с решение на Общински съвет. На срещата бе разисквана и опцията да се кандидатства за европейски средства, в случай че футболният клуб получи домакинство на заключителен мач от огромен евротурнир “, съобщи след оперативката заместник-кметът Пламен Райчев.

Съгласно стратегия на УЕФА, европейската футболна централа може да финансира посредством съответната национална федерация строителството на спортни уреди за вероятно домакинство на край на огромен шампионат, при гаранции, че Общината е ангажирана със градежа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР