26-годишният Шен Жилонг от Ухан останал жив и здрав по

...
26-годишният Шен Жилонг от Ухан останал жив и здрав по
Коментари Харесай

Историята на една пандемия: Как Ухан се превърна в първото огнище на К-19

26-годишният Шен Жилонг от Ухан останал жив и здрав по време на огромния локдаун в града при започване на 2020-а, а в този момент споделя, че се усеща даже по-силен от преди, написа.

"Когато стартира всичко, изпитвах доста мощен боязън, само че след 2-3 дни страхът отмина и започнах да се усещам по-уверен “.

В началото липсва публична информация

Шен Жилонг е младши готвач в изтънчен ресторант в центъра на Ухан. От втория етаж на ресторанта се открива хубава панорама към модерния квартал Ухан Тианди. Шен споделя по какъв начин в средата на януари за първи път чул за новия тайнствен вирус: "Един от приятелите ми е доктор и работи в белодробното поделение на болничното заведение в Ухан. По това време никой още не съобщаваше в новините за този вирус ".

Хората въпреки всичко подозирали, че се случва нещо извънредно. Приятелят на Шен също не се осмелил да му споделя съответни детайлности, само че му изпратил малко известие с зов: "купете си маски! ".

В седмиците преди цялостния локдаун, който бе разгласен на 23 януари, държавните управляващи се опитваха да омаловажават заплахата от новия вирус и от тежката болест, която вилнееше в страната още от декември. А хората, които се осмеляваха за приказват за нея, като да вземем за пример лекарят от Ухан Ли Вънлян, предизвестил за заплахата още в края на декември, станаха жертва на закани и репресии от страна на управляващите.

Солидарността избавя хората

Шен Жилонг по това време се тормозил най-много за здравето на своето семейство, както и за цялостните хладилници и хранилища в ресторанта. Стотици килограми висококачествени хранителни артикули на стойност от над 10 000 евро рискували да се скапват.

"Персоналът се събра и ние помолихме нашите чиновници да продължат да работят непринудено и да разнасят храната по лечебните заведения в Ухан ", споделя Шен Жилонг и добавя, че посредством обществените медии открили контакт с медиците в разнообразни лечебни заведения. "От тях научихме, че за личния състав няма задоволително храна. Те нямаха даже самун и подготвени супи разполагаем ", споделя Шен.

Необикновената за Китай гражданска ангажираност на хората от Ухан и тяхната необикновена жертвоготовност помогнала за това градът да оцелее. Готвачът Шен споделя, че пари от страната по този начин и не е видял, въпреки всичко наемът за заведението по време на локдауна бил разсрочен.

Заплатите на личния състав трябвало да бъдат съкратени на половина, само че хората показали схващане за тази мярка. "Така оцеляхме през месеците на цялостния локдаун ", спомня си Шен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР