256 сигнала за паднали дървета, клони, огради, ламарини, билбордове са

...
256 сигнала за паднали дървета, клони, огради, ламарини, билбордове са
Коментари Харесай

510 сигнала за паднали дървета, клони, огради, ламарини и билбордове към 17.30 часа в София


256 сигнала за паднали дървета, клони, огради, ламарини, билбордове са отработили към 17.30 часа екипите на Столичната пожарна дружно с дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и „ Зелена система “ на Столична община.

Всички екипи на общината започнаха работа още през нощта по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и продължиха през цели ден реакция на сигнали във връзка със мощния вятър. От системата 112 все още са постъпили 510 сигнала, множеството от които за паднали дървета и счупени клони и огради в разнообразни региони на София. 

За София бе разгласен оранжев код за мощен вятър. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология поривите напразно в обособени квартали на столицата са достигнали до 90 км/час. Най-силни са били поривите към 11ч. в южните квартали на града.

Сметопочистващите компании са ангажирани с премахване на паднали клони на тротоари, улици и площади. Към момента градският превоз извършва нормалните си направления. Районите администрации би трябвало да наблюдават обстановката на съответната територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР