251 деца са обхванати от три общински здравни програми, съобщиха

...
251 деца са обхванати от три общински здравни програми, съобщиха
Коментари Харесай

251 деца са обхванати от три общински здравни програми

251 деца са обхванати от три общински здравни стратегии, оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “. При 89 от тях е открито наднормено тегло по време на прегледи по програмата „ Аз съумявам ”. Дейностите се осъществят в „ Медицински център за рехабилитация и спортна медицина 1 – Варна ”, посредством анализиране на телесния състав с уред „ Танита “ в пет степени. С най-тежката - V степен, са открити 19 малчугани. Децата са провели самостоятелни оздравителни стратегии за двигателен режим и дневен банкет на калории.

От друга общинска стратегия - “Добър изящен тип и комфорт посредством профилактика и лекуване на гръбначните изкривявания ”, са се възползвали 112 деца, от които всички са с първа (най-лека степен) на гръбначно деформиране. При 18 деца е открит издигнат свод, а при 14 - плоскостъпие. Назначени са им профилирани съвещания, стелки и стабилизиращи корсети, според от положението им. Всички подрастващи са минали курс по оздравителна гимнастика.

По общинската стратегия „ Хипотерапия и рехабилитация на деца с увреждания и проблеми в развиването ” са съветвани 50 малчугани с увреждания и проблеми в развиването. Проведени са 85 самостоятелни хипотерапии. Включването в стратегиите може да стане посредством ориентиране от медицинските експерти в детските градини и учебни заведения на територията на Община Варна, както и със записвания на телефоните: 052/ 613 781, 052 / 613 782, 052/ 63 41 63.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР