2500 евро на месец и апартамент. Това получават момичетата на

...
2500 евро на месец и апартамент. Това получават момичетата на
Коментари Харесай

Край на облагите за момичетата на Берлускони. Кои са те и какво са получавали?

2500 евро на месец и апартамент. Това получават " девойките " на Берлускони поради нанесените вреди върху тяхната известност. Става въпрос за 20 млади дами, чиито имена бяха осветени в така наречен правосъдни процеси " Руби ".

Всяка от тях е гостувала във вилата на Берлускони като компаньонка по време на вечери и секс-партита, станали известни с термина " бунга-бунга ".

След гибелта на някогашния италиански министър председател през юни парите стопират.

Момичетата остават без финансовата поддръжка, която Кавалера им е обещавал. 11 години след началото на правосъдните процеси, семейството споделя " стига толкоз ".

Кои са девойките на Берлускони?

" Руби " е Карима Ел Махруг, танцьорка от марокански генезис, 17-годишна по време на визитите си в имението. Заради нея избухва и общественият скандал.

През 2010 година тя е упрекната в кражба и е задържана. Берлускони обаче се обажда на шефа на полицията в Милано и подрежда да я пуснат, като лъже, че момичето било племенница на египетския президент и задържането ѝ е дипломатически скандал.

Това позвъняване отключва следствие за корист с власт, което прераства в огромното дело против Берлускони за склоняване към проституция на девойки, някои от тях като Руби са били малолетни.

Днес тя е на 30 година и живее в Генуа с приятеля си Даниеле, дружно имат ресторант и са родители на щерка.

Барбара Гуера е друго момиче на Берлускони. По време на процеса в медиите са оповестени нейни телефонни диалози с него и излиза наяве, че тя е живеела във вила в Бернареджо, благосъстоятелност на Кавалера. Гуера твърди, че достолепието и кариерата ѝ в малкия екран са унищожени след отразяването на процеса.

 Алесандра Солчинели, 38-годишна някогашна телевизионна танцьорка, признава, че по време на процеса е мислила за самоубийство.

" Берлускони се отнасяше към мен като с принцеса, правеше ми дарове, в това число и диаманти ", споделя тя. Солчинели твърди, че Берлускони е желал да ѝ помогне финансово, с цел да продължи образованието си, до момента в който не работи. Получила е над 237 000 евро.

Делото " Руби " и втория развой за рушвет

След 3-годишен гръмък развой Берлускони беше дефинитивно оневинен. Момичетата обаче упорстват да бъдат обезщетени за претърпените неприятности.

Първоначално през 2013 година Берлускони предлага на всяка от компаньонките си по 25 000 евро. Те обаче не са удовлетворени от сумата и го притискат за още пари.

Адвокатите обръщат внимание на някогашния министър председател, че заплащанията може да се интерпретират като пазаруване на мълчанието на девойките. Но паричните преводи и подарените жилища не престават - и това не остава неусетно от службите.

През 2017 година стартира втори правосъден развой " Руби тер ", още веднъж по отношение на еротичните празненства - само че този път Берлускони е съден за корупция и възпрепятстване на правораздаването.

Именно по време на този развой прокурорите Тициана Сичилиано и Лука Гальо пресмятат, че от март 2012 година до февруари 2023 година Берлускони е изплатил цели 10 846 123 евро общо на 21 дами.

Информацията, че са давани обилни суми пари, е доказана и от самия Силвио Берлускони.

Повече от половината от парите са отишли при Руби. Други девойки получават освен месечна прехрана, само че и апартамент, чиято благосъстоятелност е трансферирана на тяхно име, или получават право на прилагане. За някои от тях това се трансформира в само жилище.

По време на процеса " Руби тер ", прокуратурата упреква водачът на " Форца Италия " за това, че е плащал подкупи на дамите в подмяна на тяхното лъжесвидетелстване.

Процесът приключва с оправдателна присъда на първа инстанция, а след гибелта на Берлускони прокуратурата взема решение да апелира пред Касационния съд.

Междувременно обаче наследниците му употребяват случая, с цел да блокират всички заплащания към девойките. Някои от тях са изгонени и от жилищата.

За всички тях отрицателните последици от делото не престават. Вече без Берлускони и неговите облаги.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР