250 френски, белгийски и люксембургски войници с 65 технически средства

...
250 френски, белгийски и люксембургски войници с 65 технически средства
Коментари Харесай

Военно учение за предислокация провежда бойната група на НАТО в Румъния

250 френски, белгийски и люксембургски бойци с 65 механически средства от бойната група на НАТО в Румъния отпътуваха тази заран от полигона Бабадаг в окръг Тулча към базата в Чинку в окръг Брашов. “Deployex ” е част от военното обучение за бързо разрастване на войските и техниката на бойната група на НАТО, оповестява Аджерпрес.

“За нас това е добра опция да работим дружно, в оперативна съгласуемост и несъмнено, дружно с румънската войска, която ни поддържа на този полигон. Това е доста забавна опция за образование във връзка с логистичните въпроси ", съобщи командирът на бойната група на НАТО полковник Филип Льо Дюк. 

Той изясни, че бойните средства могат да покрият пътя сред Чинку и Бабадаг за по-малко от 12 часа и загатна, че полигонът в Тулча е определен, тъй като има няколко преимущества.

„ Първата причина е практическа. Това е най-отдалеченото място в източната част на страната. Втората причина е, че тук имаме полигон, където можем да стреляме, можем да направляваме способността си да поддържаме връзка с базата в Чинку. Близо сме до Украйна, само че най-важното е, че можем да разположим сили по цялата източна граница на страната, от Констанца до Буковина “, сподели още полковник Льо Дюк.

Той изрази съжалението си за възможния дискомфорт измежду популацията, основан от военния ескорт, отбелязва Българска телеграфна агенция.

„ Наясно сме, че това са огромни транспортни средства и могат да основат боязън у хората, само че сме ескортирани от Военна полиция на Румъния и се движим оптимално безвредно. Не би трябвало да се страхувате. Ние се грижим за популацията и това е доста значимо за нас “, сподели още командирът на бойната група на НАТО.

Учението ще завърши в петък (18 август), оповестяват от Министерството на защитата на Румъния.

„ Бойната група на НАТО способства за увеличение на военното съдействие на Румъния с участващите страни – Франция, Холандия и Белгия (на ротационен принцип), както и с Люксембург и за консолидирането на сигурността на евроатлантическото пространство на Източния фланг. Сътрудничеството със стратегически сътрудници и съществуването на национална територия на избрани бойни структури способства за повишение на потенциала за защита и въздържане в подтекста на войната в Украйна и рецесията в Черноморския район ", се споделя в известие на Миниреството на защитата, изпратено до медиите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР