250 000 пациенти потърсиха помощ в Пирогов през 2022 г.,

...
250 000 пациенти потърсиха помощ в Пирогов през 2022 г.,
Коментари Харесай

Близо 250 хил. пациенти са потърсили спешна помощ в Пирогов през 2022 г.

250 000 пациенти потърсиха помощ в " Пирогов " през 2022 година, оповестиха от болничното заведение.

Хората се довериха на експертите от университетската незабавна болница, с което затвърдиха лидерското й място на лечебно заведение към което се обръща всеки в незабавен и сложен миг, без значение от обществения му статус. От тях близо 50 000 се наложи да останат за болнично лекуване, като се следи покачване на пациентите през второто полугодие на годината, допълват от лечебното заведение.

Сред най-натоварените звена са травматология, вътрешни заболявания и кардиология, неврохирургия, детска травматология и педиатрия.

През празничните дни Бъдни вечер, Рождество Христово и Нова година 6700 пациенти потърсиха помощ в незабавните кабинети на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Сред най-натоварените незабавни кабинети са педиатричният, кабинетът по травматология–възрастни, кабинетът по кардиология и вътрешни заболявания, кабинетът по хирургия, кабинетите по детска травматология и хирургия.

3 младежи (2 девойки и 1 момче) са приети в болница в токсикологията на „ Пирогов ". Те са имали сред 1-2 промила алкохол. Вече не са пациенти на болничното заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР