25 студенти ще получат стипендии и ще стажуват в престижни

...
25 студенти ще получат стипендии и ще стажуват в престижни
Коментари Харесай

Студенти със стипендии от инициативата Твоите 25 причини да избереш България

25 студенти ще получат стипендии и ще стажуват в влиятелни компании. Те са отличени в самодейността " Твоите 25 аргументи да избереш България " на Прайс уотърхаус Купър - България във връзка четвъртвековния празник на компанията. Конкурсът е в поддръжка на младите и амбициозни българи, които желаят да живеят и работят у нас. Журито трябваше да избере най-хубавите 25 есета всред съвсем 1300. Българската национална телевизия е медиен сътрудник.

Звучи като факсимиле, сама си го признава - увереността, че има бъдеще пред нея, в случай че остане тук. Мария е една от определените 25 под 24 години, които имат вяра, че сами сътворяваме сегашното си.
Мария Йорданова, студент: Никога не ми се е желало да си потегли същински. Тук в действителност имайки проблеми, те сами по себе си са опция за развиване, тъй като там където има проблем, би трябвало да има човек, който да го реши.
Оптимизъм, че могат да се осъществят тук и в този момент проличава в есетата на съвсем всички участници в акцията. Като посланици в нея се включиха известни лица на Българска национална телевизия - Радина Червенова, Надя Обретенова, Мира Добрева, Спас Кьосев и Георги Любенов. В журито бяха Добрина Чешмеджиева и Геновева Радева.

Стефан Кьосев, студент: Със сигурност има други страни, които са по-красиви от нас, има хора, които са сигурно по-работещи от нас, само че в случай че отпътува от тук ще изпусна тъкмо тази група, с която желая да се развиваме дружно. Благовест Илчевски, студент: Една немска сентенция гласи щом всички останали имат проблеми, нашите не могат да са толкоз огромни. Симеона Герджикова, студент: Видяла съм, усетила съм какво е да живееш отвън България, само че моето сърце остава тук.
Освен едногодишни стипендии и стаж, спечелилите ще имат среща и с ментори.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР