25% от републиканските пътища са в лошо състояние и имат

...
25% от републиканските пътища са в лошо състояние и имат
Коментари Харесай

Министър Аврамова: 25% от републиканските пътища имат нужда от ремонт

25% от републиканските пътища са в неприятно положение и имат потребност от ремонт включително и правата по автомагистрала „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора. Това съобщи в Ямбол районният министър Петя Аврамова.

Ще продължи залесяването с кипариси в проблематичните сектори от пътните артерии, където се образуват снеговнавявания, сподели още министър Аврамова.

Не се чакат изненади от идните снеговалежи, защото компаниите за снегопочистване и поддържане в страната са в подготвеност, снабдени с нужните количества химикали и техника.

„2019 година ще търсим механически решения, с които и това стеснение по автомагистрала „Тракия“ да бъде преодоляно и да осигурим средства за ремонт на пътя. Ще работим и през 2019 година за рехабилитация, както и за главен ремонт на правите от Републиканската пътна мрежа. Знаете, че 2019 година вкарваме така наречен система на тол-таксуване, втората половина на годината, от където чакаме малко повече доходи, 2019 година не в подобен размер, тъй като е половин година, в сравнение с ни се желае, само че 2020 чакаме цялостния размер от приходите, които сме възнамерявали от въвеждането на тол-системата“, сподели още министърът, представена от Българска национална телевизия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР