25 от най-добрите истории на голямата детска писателка Инид Блайтън

...
25 от най-добрите истории на голямата детска писателка Инид Блайтън
Коментари Харесай

Инид Блайтън разказва истории за Вещици и магьосници

25 от най-хубавите истории на огромната детска писателка Инид Блайтън излизат за първи път на български език в сборника „ Вещици и магьосници “ (ИК „ Сиела “). Според класацията на ЮНЕСКО Блайтън е най-превежданата детска авторка в света, а оповестените в книгата текстове са обичани на няколко генерации.
След като ни описа своите 30 празнични „ Зимни приказки “ в края на 2018 година, тази пролет най-превежданият детски създател в света съгласно класацията на ЮНЕСКО – Инид Блайтън – се завръща на български с нови 25 истории, отдадени на вещиците и магьосниците!
Чрез сборника „ Вещици и магьосници “ Инид Блайтън ни нашепва, че не е нужно да владеем вълшебни заклинания, с цел да знаем, че стават чудеса. Остава единствено да повярваме в магията!
Затова седнете комфортно и се пригответе за среща с причудливи майстори на вълшебствата, които по едно и също време ще ви разсмеят и очароват, до момента в който ви описват своите занимателни и поучителни истории. Сред тях са могъщият и самоуверен вълшебник Премъдър, който прави празненство за всички вълшебни твари в царството с едничката цел да се прогласи за техен държател, и добродушният горски дух Типи, който ще му попречи, като го надхитри в игра на гатанки. А също и най-обичаната от всички мама Припкава, която живее в село Веселово, където е и ядосаният вълшебник Веждосвъс, който научава какъв брой е значимо да бъдеш ухилен. Ще срещнете още алчния гоблин Мърльо, който има мъничка котешка самодива в дома си, и заклинателя Зорък, а за край ще отидете на разходка в Омагьосаната гора…
Казват, че вещиците са зли същества, скрити под маската на благи старици. А пък магьосниците могат да сторят всяко чудо под небето. Но дали това е по този начин ще разберем от Инид Блайтън и нейните „ Вещици и магьосници “!
Днес Инид Блайтън (1897–1968) е издавана в над 90 страни, като в международен мащаб от книгите ѝ са продадени над 500 милиона екземпляра. Според статистиката на „ Nielsen “ във Англия всяка минута се продава една нейна книга, а съгласно класацията на ЮНЕСКО Блайтън е най-превежданата авторка на книги за деца в целия свят.
Преводът на „ Вещици и магьосници “ от британски език е на Явор Неде
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР