25-годишният Петър Здравков, който в понеделник вечерта блъсна фатално с

...
25-годишният Петър Здравков, който в понеделник вечерта блъсна фатално с
Коментари Харесай

Задържаха под стража джигита, убил колоездач и избягал

25-годишният Петър Здравков, който в понеделник вечерта блъсна съдбовно с колата си „БМВ“ 39-годишния колоездач и балетист от Държавната опера Мартин Чикалов на метри от Морската градина във Варна, остава за непрекъснато в ареста. Това реши Окръжният съд, който реши, че има действителна заплаха Здравков да се укрие или да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост. Младият мъж в никакъв случай не е имал брошура, само че е карал постоянно, поради което е бил наказван два пъти с актове. Въпреки че има проблеми със зрението, по време на случая той е управлявал автомобила си без очила, акцентира прокурор Галина Минчева. Тя посочи, че Здравков е направил закононарушението от самоувереност.

По данни на очевидци младежът карал със 70-80 км/ ч по оживения бул., преди да блъсне пресичащия велосипедист. След като го прегазил, траял и единствено фактът, че други две коли на очевидци засекли неговата, го предиздвикал да изостави возилото си на метри от произшествието и да побегне пешком, стана ясно на съвещанието. Пред съда Здравков сподели единствено, че доста съжалява. До момента той отхвърля да дава показания. Адвокатът му съобщи, че е избягал, защото е бил в потрес. Младежът е с чисто правосъдно минало, само че има две престъпни регистрации – за увреждане на непознато имущество като малолетен и за кражба, поради която е получил административно наказване. Сега го грозят от 3 до 15 година затвор. Тежкото произшествие подвигна на митинг варненци.

Часове преди гледането на мярката на джигита в обществените мрежи се появи анонс за издигане на нова Грамада на недоволството пред община Варна. Флашмобът бе плануван за петък вечер с зов всеки да остави камък на стълбите пред кметството. „Недоволни сме от грижата на нашите управляващи към нас. Те не ни опазват! Газенето на велосипедисти и пешеходци по тротоари и пешеходни зони стана епидемия“, се споделя в поканата за флашмоба. Още преди 2 дни велоклубове и другари на починалия Мартин Чикалов настояха за обезопасяване на пешеходните пътеки в подстъпите на Морската градина, слагане на ограничаващи колчета по тротоарите и прекъсване на противозаконните гонки по улиците. Първата Грамада на недоволството пред общината бе издигната напролет на 2013 година, когато Пламен Горанов се самозапали в пика на митингите против повишаването на тока, прераснал в неодобрение против локалната власт. Камъните стояха пред кметството цели три години, преди да бъдат разчистени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР