25 души са загинали в Западна Боливия, когато автобусът, в

...
25 души са загинали в Западна Боливия, когато автобусът, в
Коментари Харесай

25 души загинаха след като автобус падна в пропаст в Боливия

25 души са починали в Западна Боливия , когато рейсът, в който пътуват, пада повече от 200 метра в клисура . Автобусът се опитвал да изпревари камион , когато се блъска в различен автомобил и пада от скалите, оповестява БиБиСи.

Високата скорост е евентуалната причина за злополуката. Произшествията по неприятно поддържаните пътища на Боливия водят до стотици смъртни случаи всяка година .

Сред жертвите има най-малко две деца , разяснява шефът на магистралния патрул Фернандо Рохас. Според известията, някои от потърпевшите са в сериозно положение в болница .

Рохас изяснява за вестник " Ел Диарио ", че водачът, който е ранен в злополуката , е необмислен и е пренебрегнал знаците по тесния път .

Спасителите са употребявали въжета, с цел да слязат по скалата и да извеждат оживелите един по един , оповестява Агенция Франс Прес. Президентът на странат а Ево Моралес приканва водачите на рейсове да са по-внимателни .

Всяка година към 1000 души умират, а 40 000 са ранени при произшествия по пътищата на Боливия , съгласно публични данни, представени от осведомителната организация " Ефе ".
 Автобусна злополука умъртви 29 души на о. Мадейра
Автобусна злополука умъртви 29 души на о. Мадейра

Повечето от жертвите са немски граждани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР