25.58% е избирателната активност към 16 ч. на парламентарните избори

...
25.58% е избирателната активност към 16 ч. на парламентарните избори
Коментари Харесай

ЦИК: 25.58% избирателна активност към 16 ч. София изпреварва с 34% гласували

25.58% е изборната интензивност към 16 ч. на парламентарните избори на 2 октомври.

Това заяви представителят на ЦИК Росица Матева пред bTV. Тя обърна внимание, че интензивността при вота за 48 Народно заседание по съвпадане дава отговор навръх интензивността към същия час при вота за 47 Народно заседание на 14 ноември 2021 година

Най-голям дял от жителите с право на глас към този момент са дали своят вот в 23 МИР София - 33.95% (в него влизат регионите Витоша, Изгрев, Красно село, Лозенец, Младост, Панчарево, Студентски и Триадица).

Най-слаба е интензивността към 16 ч. в област Кърджали, където 19.82% от популацията е гласувало.

С изненадващо висока интензивност се отличава Монтана, където 29.76% от хората към този момент са упражнили правото си на глас. Следват Стара Загора с 28.28% и Варна с 27% изборна интензивност към 16 ч.

В ЦИК са постъпили 40 сигнала и шест тъжби, само че без данни за съществени нарушавания на изборния развой. Част от жителите са били недоволни за това, че членовете на секционните комисии не им оказват подпомагане. В други случаи е засечена политическа пропаганда пред секциите.

ЦИК няма да преглежда сигнали за разпространяване на предварителни данни от екзитполовете на социологическите мрежи, в случай че те са оповестени в обществените мрежи - Изборният кодекс не третира Фейсбук, Twitter, YouTube и други като обичайни медии, където е неразрешено да се споделят междинни данни преди 20:00 ч.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР