25-30% от жените успяват да бъдат диагностициран в ранен стадий

...
25-30% от жените успяват да бъдат диагностициран в ранен стадий
Коментари Харесай

На 30% от жените се открива рак на гърдата в ранен стадий

25-30% от дамите съумяват да бъдат диагностициран в ранен етап с рак на гърдата, само че до 20% се диагностицират в четвърти степен на заболяването. Това разяснява доцент доктор Желязко Арабаджиев, началник на отделението по здравна онкология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда пред Би Ти Ви.

Важно е да има най-малко един месец, в който да се приказва интензивно за рака на гърдата. Виждам по новооткритите пациентки, че безплатните прегледи дават резултат. Здравната просвета на българите във връзка с рака на гърдата се е повишила, сподели той. Според него обаче към момента има пациентки, които макар че имат ясни признаци, отиват на обзор в напреднал етап, когато към този момент не могат да бъдат излекувани. 

Недоверие в здравната система и в компетентността на лекарите са измежду аргументите пациентите да не вървят в точния момент, изясни Арабаджиев.

 По думите му има нарастване на младите дами, които се разболяват от рак на гърдата, само че то евентуално се дължи на това, че те все по-често посещават доктор. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР