242,6 млн. лв. ще бъдат инвестирани през тази година в

...
242,6 млн. лв. ще бъдат инвестирани през тази година в
Коментари Харесай

МОН: Над 242 млн. лева и 21 програми за предучилищно и училищно образование

242,6 млн. лева ще бъдат вложени през тази година в предучилищното и учебното обучение посредством 21 национални стратегии, оповестиха от Министерството на образованието и науката. Две от стратегиите са нови - „ Заедно в изкуствата и спорта “ и „ Подкрепа на просветителните посредници и обществените служащи “.

С първата стратегия ще се осъществят 90 милиона лв. в личностното развиване на учениците посредством занимания с групови спортове и изкуства. С 10 000 000 лева по другата нова стратегия ще се обезпечат осигурят възнагражденията на не по-малко от 900 посредници и обществени служащи - както към този момент назначени, по този начин и нови.

Програма " Иновации в деяние " е допълнена. По нея ще се създават способи и обучителни запаси за така наречен STEM - обучение, обвързвано с просвета, технологии, инженерство и математика. По друга стратегия ще се поддържа целодневното образование и пробната работа по естествени науки в профилираните учебни заведения.

Ще продължи подпомагането на екипите за обсег за включване на децата и учениците в наложителната предучилищна и учебна възраст в просветителната система. Запазва се програмата за модернизиране на професионалното обучение.

По стратегия " Отново дружно " ще бъдат обезпечени над 22 000 000 лева за туристически пътувания, за възпитаници от 1 до 11 клас, за превъзмогване на отрицателните последствия от неприсъственото образование и пандемията от Covid -19. По национална стратегия " Мотивирани учители и подготовка " учителите ще могат да покачат и допълват своите познания и умения, а експерти от сфери отвън образованието ще могат да придобият педагогическа подготовка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР