24 млн. лева е стойността на целия проект за реконструкция

...
24 млн. лева е стойността на целия проект за реконструкция
Коментари Харесай

Заради реконструкцията на ул. Граф Игнатиев спират трамваите от 7 май

24 млн. лв. е цената на целия план за реорганизация на ул. " Граф Игнатиев " , безвъзмездната помощ е 18 млн. лв.. Това сподели на конференция зам.-кметът на София с направление „ Транспорт и транспортни връзки “ Евгени Крусев.
„ От 7 май трамваите по ул. „ Граф Игнатиев “ ще бъдат напълно спрени “, уточни той. „ Това се постанова поради демонтажа на релсовия път. Ще бъде пусната заместваща автобусна линия вместо трамваите “, изясни Евгени Крусев.
„ Трамвайна линия 18 ще престане да съществува, за нейна сметка ще се усилят трамваите по линия 4. Линиите 10 и 12 се сплотяват “ , сподели още зам.-кметът.
" Ул. „ Граф Игнатиев “ ще бъде изцяло реконструирана. „ Софийска вода “ ще подмени канализацията, изграждана при започване на предишния век ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
„ С по-безшумни ще бъдат сменени трамвайните релси, които последно са ремонтирани през 80-те години “, уточни тя. „ Ще бъде сменена цялостната настилка, както на улицата, по този начин и на площадите „ Славейков “ и „ Гарибалди “, и в градината към църквата „ Св. Седмочисленици “ “, изясни Йорданка Фандъкова.
„ Проектът за цялостна реорганизация на ул. „ Граф Игнатиев “ е финансирани по Оперативна програма „ Региони в напредък “ с подписан контракт за безплатна помощ “, сподели още кметът.
Най-късно в средата на октомври би трябвало да приключи цялостната реорганизация на ул. „ Граф Игнатиев “ с близките пространства, добави тя.
„ Беше изключен контракт с реализатор, който има съществени задължения “, посочи тя. „ Моля за опрощение и самообладание на работещите и живеещите там. Проектът е извънредно значим, само че и доста сложен “, уточни кметът. „ Проектът е разграничен на 2 етапа- цялостна реорганизация на ул. „ Граф Игнатиев “ с сектор от ул. „ Солунска “. Вторият е реконструкцията на ул. „ Шишман “ и ул. „ 6-ти септември “, изясни Йорданка Фандъкова.
„ Предупреждавам, че в несъмнено време ще има и много шумни действия за демонтажа на трамвайните релси. Около седмица ще е нужна за демонтажа им “, разяснява тя, представена от Фокус.
„ Вероятно по ул. „ Гурко “ придвижването ще бъде натоварено, тъй като там ще се движи и автобусен превоз “, сподели още Йорданка Фандъкова.
При неспасване на периода изпълнителят ще дължи наказателна клауза 240 000 лв. за всеки ден просрочие , добави още Фандъкова.
„ Изпълнителят дължи наказателна клауза към 1,2 млн. лв. при установени нарушавания “, съобщи тя. „ При неотстраняване на появили се недостатъци изпълнителят дължи тройния размер на направените за дефекта разноски “, посочи кметът.
„ По контракт са заложени съществени неустойки и наказания, свързани както със периода и качеството на осъществяване “, уточни Йорданка Фандъкова и посочи, че гаранционния период по контракта е 8 години. „ Предвидена е гаранция по контракта от малко над 600 000 лв. “, изясни кметът.
„ 8 години към 300 000 лв. ще стоят разполагаем, в случай че има недостатъци, които изпълнителят не в профил “, сподели още Йорданка Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР