24 милиарда долара могат да достигнат щетите, нанесени от урагана

...
24 милиарда долара могат да достигнат щетите, нанесени от урагана
Коментари Харесай

Ураганът Харви нанесе щети за $24 милиарда долара

24 милиарда $ могат да доближат вредите, нанесени от урагана " Харви ", написа Bloomberg, като се базира на Чък Уотсън, основател на бедствени модели в Enki Research. Природната буря погуби живота на най-малко двама души в щата Тексас и провокира опутстошителни наводнения.

В региона на Хюстън " Харви " към този момент надмина тропическата бурю " Алисън " от 2001 година, която нанесе вреди за 12 милиарда $. Тогава едвам 5 милиарда от тях бяха покрити от застраховки. И двете стихии обаче остават надалеч измежду " Катрина ", блъснал през 2005 година в Ню Орлиънс и предизвикал 160 милиарда $ стопански вреди.

" Харви " минава през един от най-важните енергийни хъбове на Съединени американски щати. Още през уикенда бяха затворени 10 рафинерии, виновни нормално за обработката на към 2 милиона барела на ден. Затворена бе и втората най-голяма рафинерия в Съединени американски щати - тази на Exxon Mobil в Baytown. Тя добива по 584 000 барела на ден и дава работа на 7 000 души, съобщи CNN.

Като цяло, регионът към Мексиканския залив е дом на към една трета от интервенциите по преобразяване на петрол в газ, дизел и други артикули.

По данни на застрахователи, извънредно доста хора в региона на бурята не са застраховани. " Ще отнеме седмици, до момента в който разберем цялостният мащаб на вредите и към този момент е ясно, че извънредно огромен дял от икономическите вреди няма да бъдат покрити от застраховка ", споделят от брокера Aon.

Повечето хора, които имат полици против наводняване, купуват такива от федералната Национална стратегия за застраховка против наводняване. Към месец април т.г. по-малко от една шеста от домовете в региона са имали такава, оповестяват от Aon. Това значи, че единствено в региона на Харис Каунти над 1 милион домове са незащитени. В прилежащите региони ситуацията е сходни, написа Bloomberg.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР